Thursday, 2 August 2012

My blood test and wedding one of my B.F.F part 2

Assalam & Salam Sejahtera,

Hari ni 1 August bersamaan dengan 10 Ramadhan...jap jer kan masa berlalu...jap jer dah 10 Ramadhan....hurmmm...then, jap jer Ramadhan tinggalkan kite kembali.....berpeluangkah kite nak bertemu kembali dengan Ramadhan seterusnya...sayunya....hmmm...adakah kite mengambil peluang yang ada dibulan Ramadhan ni? dengan memperbanyakkan lagi ibadah kite seharian....ooooh ini peringatan keada diri saya sendiri....takut nyer menghadapi hari-hari mendatang....

Hurmmm actually dalam entry kali ni saya nak share tentang sambungan entry yang lepas.....tentang keputusan darah saya...so after seminggu tu, sy pun jmpa Doc Paval...pada mula appoint with doc kul 2pm tapi sy minta tukar waktu pagi sebbnya ptg tu sy ,my Jejaka and B.F.F nk bergerak ke Sg Buloh, one of our best fren nak nikah ptg jumaat tu....masa jumpa doc Paval, doc pun bacakan ujian darah saya smbil tunjukkan sekali result Xray saya...then doc pun cakap POSITIVE....wah...POSITIVE lah....apa perasaan ek masa tu bila doc bg tau..hahaha...sbb kekadang sesuatu result ni boleh mendtgkan beberapa perasan...Happy or Sedih or mcm2 lagi...jadinya perasaan sy yg mana satu??hmmmm seyes x de rasa apa......knowledge "zero" kot time tu...dalam pala ni sbuk pk kan tak sabo nak ke majlis my best fren....so ada beberapa yang Doc Paval bg tau..tp langsung ler tak masuk pala....aduhai....kikin...oooo..kikin....kata doc..keputusan darah saya masa tu 42mm.....biasanya untuk perempuan normal ialah bawah 15mm...tinggikan....ahhhh for sure...ramai tak tau apa yg saya maksudkan...hahaha...sy tau...sbb memula doc bagitau kat saya pun...sy x berapa nak faham lah & blurrrr..hihiihihi...sbb tu ler saya buat tak tau...sory doc!

Dalam kul 12.30pm segala urusan di Hospital telah pun selesai..Alhamdulillah..setelah 4 jam kat situ....kebas rasa punggung..ahaksss..sblum pulang, doc bekalkan sy beberapa ubat termasuklah steroid untuk mengelakkan radang semakin aktif dan 1 injection di pergelangan tangan untuk kurangkan radang tersebut...ya Allah...sakit ookayyyy....dalam perjalanan ke Sg Buloh sy syik tido...satunya sebab tahan sakit, satu lagi, kepala pun dah mamai2....may b dari kesan ubat yang diberikan....sian jejaka sy memandu tanpa teman berborak....huhuhu

Sampi di Shah Alam(SA) dalam pukul 3.30pm...so kite org check in hotel yang berada di SA..rehat2,mandi & solat jap....kul 4:45pm plan nak gerak ke Sg.Buloh...Tapi pepaham je laaa kdg2 plan ni selalu tersasar..maklum laaa..bawa si gadis2 semua..bersiap lamaa....ngalahkan pengantik....finally kul 5pm baru gerak dari SA dengan menaiki kereta yg sama...ni tuk mengelakkan si gadis2 itu sesat...bikin lewat saje..hahhahaha...dalam kete mcm biasa laaa..bila dah sok sesama..syik nak gado jerk....ntah pe2...ibarat anjing ngan kucing...tp jgn salah anggap..mereka ini gado manja sebnarnya......syg semua....bak kata Cik hidayah...

Saya and kawan2 berpendapat mungkin kami tak dapat menyaksikan pernikahan Liyana kerana kelambatan kami ad plus salah jalan...maps itu sangat membuat kami confuse...hahahahha...mujur laaa...mujur laaaa...mujur laaaaaa..ada HERO dalam cite ni...hihihi...so akhirnya sampai jugak rumah yana....the best part..masa kite org sampai....pihak lelaki pun baru smpi gak....yessssss!maknanya kami berkesemptan tgok yana nikah....Alhamdulillah...Thanks Allah....

Malam tu kite orang plan makan kat william corner and pergi ke ICity coz Cik Syidah kite ni teringin beno gamaknya.... En Jejaka lak plan nak jumpa kawan2 kolej dia..so malam tu saya and En Jejaka berlainan arah tuju....demi tak menghampakan harapan Cik Syidah..kami pun pergi menuju ke ICity....tapi......Cik Syidah buat HAL kat sana.....grrrrr grrr....nak cite tak ek?hahahahaha...disebabkan Cik Syidah kami pulang awal ke hotel...and sampai kat hotel En Jejaka tak pulang lagi...so saya stay jap kat bilik Cik2 Gadis....so bila dah kumpul start laaaa....mcm2 berlaku...termasuk Gusti wanita....hehehehe....ape pun saya enjoy dengan trip ini...Love u all kuat2...sampai mati....ahpuiii :D

 


 















No comments:

Post a comment

Thanks frens :D

Cerita tentang TECIK - my cat

Assalamualaikum. 28 Dec / 23.05pm / Tecik Ingat lagi kali pertama Allah temukan aku dgn tecik, kat pasar borong pandan, masa aku tgh ba...