Wednesday, 27 June 2012

MY BFF ADMITTED BAHANA CHOCOLATE CYST


Assalamualaikum & Salam Sejahtera,

Good Afternoon everyone!! ehikssss...aiseyhhh kira lama gak biarkan halaman ni berhabuk,berdebu sakan...yessss,diakui kebelakangan ini mmg agak kesibukkan teramat hingga membuatkan saya agak kekurangan masa...eh! memang laaa saya bukan org berjawatan besar mana pun sampi sbuk sesangat & tak sempat nak meghupdate...cumanya....ermmm..ermmm..aaahhh puiiiiii...hihihihi

Hurmm....banyak yang berlaku sepanjang beberapa bulan kebelakangan ini...later laaa saya story..tapi yang paling penting hari ni saya mahu story tentang seorang kawan baik saya...huhuhuhu..

Last week my Bff telah admitted kat Columbia Asia, sian dia..My Bff telah disahkan menghidapi Chocolate Cyst , sakit yang biasanya dihadapi oleh orang perempuan. Kalau korang nak tau lebih lanjut, baik korang google laaaa. so bila my bff ni ada CC makanya dia di kehendaki melakukan operation untuk membuang CC bersize 10cm yang berada di area ovari..huhuhu...Alhamdulillah operation telah pun berjaya di lakukan oleh doc yang berpengalaman pada isnin yang lepas.Semoga my fren ni terus tabah,sabar hadapi dugaan yang Allah beri padanya. Kiteorang semua sayang awak and nak tengok awak sihat semula....rindu nak gaduh2 ;p

Rentetan dari sakit dia tu, saya pun tanya kat my fren, kenapa dah 10cm baru dia nak buat check kat doc sbb sebelum ni mmg dia selalu ngadu dia sakit perut, bila suh jumpa doc dia kata dah ok tp rupanya bendasing tu dah membesar dalam perut dia. Dia pun share laaaa, masa dia study2 dulu dia kerap sakit perut and period dia selalu tak teratur. adakalanya pernah tak datang period selama 3 - 5 bulan...mak aiiiii, gila kan??rupanya may be itu petanda-petanda awal yang tak boleh kite nak pandang remeh. tp tu lah , apa yang berlaku kekadang memang susah kite nak duga, semua atas kehendak Allah. Apepun saya bersyukur sebab my fren dapat tahu akhirnya punca kesakitan yang dia tanggung sebelum ini kerana apa. Semoga menjadi pengajaran untuk semua. Bila sakit yang berulang2 better bawa pergi berjumpa Tuan/Puan doc...jangan biarkan sakit tu berpanjangan...mencegah tu lebih baik dari mengubati....okay.....saya dah membebel....sorry semua...


So kat bawah ni saya share laaa dengan semua bendasing yang telah lama berumah di area ovari my fren...saya tengok benda ni secara live...ooooo sangat menyeramkan.......huhuhuhuhu....



besar kan..mcm belon isi air..berat 500g