Skip to main content

Posts

Featured

Berakhirnya sebuah perjalanan, Al- Fatihah untuk Mak cik aku Arbayah Bt Zakaria

Assalamualaikum & Salam Sejahtera....

Apa khabar kawan-kawan semua? harap semuanya sihat-sihat belaka.

Agak lama tak mengarang, sejak zaman teknologi semakin canggih ni, lebih banyak abis masa kat we chat, twitter, fb dan social media yg lain...huhuhu

Haissh...fikir panjang aku bagaimana mahu mulakan,
Perasaan masih rasa terkesan.

Hari ini 1hb September, hari ini adalah tarikh lahir makcik aku yang baru saja pergi menghadap Ilahi pada 28hb Ogos yang lalu.
Pada aku, makcik aku ni seorg yang sangat baik,
Jarang sekali aku nak dengar mak cik aku ni meninggi suara,
Semuanya bagaikan mimpi,
Tapi aku yakin itu yang terbaik untuknya,
Dah agak lama dia menderita menahan kesakitan,
Bermula pada raya ke-2  terlantar sehingga ke akhir hayatnya.

Masih jelas ingat di fikiran aku ini,
Bila dapat tahu yang makcik aku tak sedarkan diri pada ptg 26hb Ogos tu, aku , abah, mak, adik, suami,kakak and anaknya umairah pergi melawatnya pada pagi 27hb Ogos. Wajahnya masih aku ingat sehingga sekarang, tik…

Latest posts

Zaman Kanak-kanak Part 1

Antara yang paling aku tak suka

Resepi Donut simple ala kikin

Hijrah ke jalan Allah

Beruntungnya menjadi tetamu Allah

Harga makanan yang melampau!

Kita bukan yang sempurna.

Bila ujian Allah datang menghampiri >>>>>part 2

Bila ujian Allah itu datang menghampiri >>>PART 1

10 April Lahirnya insan yang dikagumi dimata sy iaitu M.A.K