Wednesday, 30 November 2011

Brooch RM2.50

SOLD

K002

K003

K004

SOLD

K006

K007

K008

K009

K010

B001

B002

B003


B004

B005

B006

B007

B008

B009
B010

Tuesday, 29 November 2011

Terimbas zaman kanak-kanak

Pemalas kambing giler laaaa nk menceritakan apa yg mahu....hatiii  mauu, mau sangat...tapi tangan lak maleh....mood nak ZzzZZzzzz...ni dsbbkan effect ubat2an ler gamaknya.....aaahhhaaii...meh2..tarik nafas...hembus2 kuat..biar kuar sampah sarap dalam hdung & hilang rs maleh yg melanda...hihihi

orait...actually,aku nak story morry pasal ice cream...hari ni tetiba aku dok rerajin sesangar,ntah mana dtg rajin ni....aku nak buat ice cream Malaysia (x tau org panggil ape,sm je kot)....nyummmmmmmmm....pasti best!!! maklum ler air tangan kikin....hehehehe...muntah laaa...x heran pun aku....so dengan kerajinan taha ultraman aku pun buat ler.........ape yang aku tau..masa aku kecik2 dl...ice cream ni agak femes emessss benoooo....balik sek msti aku dok sebat bendalah ni.....menyegarkan sugguh if kena ngan cuaca panas yg x terhingga....hhihihihi...ni ice cream malaysia...not omputih....not japanese..not korean...MALAYSIA ok!! 




Monday, 28 November 2011

Tahap mana hormatkan Abah & Mak kite???

Ai...ai...ai....aku terpetik nak kongsi cerita ni..ntah laaaa jiwa aku meronta2 nk share..betapa hati aku tersentuh lihat sketsa ni...

Kejadian hari ni, aku melawat sedara aku....kebetulan sedang aku berada di situ , mak & abah mereka pun sampai...Ya Allah, kalau lah aku serious aku happy laaa kan...tp ni berlainan...dari awal parents dia smpi , dia dah berbisik kat aku ngah sakit ati kat mak dia...aku pun diam je laaaa...malas nak tanya lanjut..ingatkan abis kat situ jerk.......

Tak cukup ngan tu dia buat muka,nampak sangat muk dia a mcm tak suke...ya Allah,dlm hati aku ckp knp dia buat mcm tu,even sakit ati mcm ne pun..simpan jer laaa.ni X,dia syik jerit2 marah anak dia...suami dia nk buat ape pun dia bising2,lpaskan germ x tentu hala...bl suami layn sdara dtg,dia Tarik muka...knp?knp?ape perasaan mak abah mereka?aku tau dorang msti terasa....dorang kan org tua...hati msti mudah tersentuh, seolah2 dorang datang rumah tu mcm merimaskan dia.....sedeynya berada dalam situasi begini.....huhuhuhu

Mungkin aku pun pena secara x sengaja buat mcm tu....dan bila aku sndiri berada dalam situasi tu,aku seolah2 merasa sndiri kesedihan mak abah mereka...huhuhu....Hargai laaa Mak Abah kite selagi mereka ade...if dah x de, kite nak nyesal dah x guna dah....Ya Allah, Jauhi laaaa aku dari brsikap seperti itu....jauhi laa aku dari menyakiti hati mereka...

Tujuan aku share smua ni bukan unuk memburuk or membuka aib org, korang pun x kenal sedara aku kan..aku nak share supaya korang hargai mak abah korang...kalo korang kecik ati ngan mak abah ke...selagi korang mmpu snyum korang senyum...kawal laaaa emosi...kawan hilang,kite leh cari.....GF/BF hilang,korang leh cari ganti....tp kalo mak abah dah xde..tiada sapa pun leh ganti tempet mereka dunia akhrat...Fikirkan kawan.......




Sunday, 27 November 2011

I LOVE COOKING @)-----


Agak2 bole tak jadi masterchef??ahaaaaaksssss.....gurau lerrr..jgn muntah lak...aku minat sangat masak, rasa nyer aku x pasti laaaa sedap ke idak, cukup laaaa skdar nk ngenyangkan pewut ni...hihihihi...dulu ms aku kecik2 dl, akak2 x mu ajar aku masak,tiap kali raya je, task aku kemas umah & pastikan rumah cantik hiasan nye...perrghh..sngt x yakin mereka pd aku...yg sngt kelakar tu ms aku darjah 6,fmly aku g bandar...tinggal aku sorang,ms tu kuar idea sengal aku nk msk utk mreka...hahahahahaha....pd aku sedap laa kot (darjah 6 dl x sm cam skrg)...dorang ttp x yakin...alaa x sdp laa tu..ahiksss...


so bila dah keja sndiri ni,aku bebas nak masak ape saje,sedap or tak belakang kira...aku suka cuba...dan part and kata2 yang paling best ialah..masak perlu penuh rasa kasih & syg..baru ler makan sedap..oooyeaayyy...ni pun kira seni laaa bg aku...best...sangt best..st kepuasan tuk aku...














Jadilah seorang pemaaf

Selamat pagi si lawa & si ensem belaka...meh sama2 kite blajar menjadi seorang yang pemaaf atas segala kesalahan seseorang pada kite...kite lakukan penghijrahan sempena masuk tahun baru islam hari ni......ape pun, selamat menyambut tahun baru pada semua...semoga tahun ni sama2 kite melakukan perubahan yang baik...aminnn..love

Moment to remember

Boleh tak tuk kali ni aku malas nak membebel panjang,so just tgok pic yang aku post ni, smuanya ni satu kenangan manis dalam hdup aku yang ckup bertuah ni,esok2 mungkin tak de lagi...dan x semua org beruntung mcm aku ni kan..hehehhehehe..Thanks Allah....Love U !