Monday, 10 December 2012

Kerasukkan Emily Rose aka Anneliese Michel


Korang penah tgok Filem Excorcism of the Emily Rose ni x? filem ini dikatakan berdasarkan kisah benar yang berlaku pada tahun 1976. Emily dalam filem tu sebenarnya Anneliese Michel yang lahir pada tahun 1952. Kisah ni berlaku di Jerman.Dia hidup sebagai gadis yang ceria,kuat berpegang kepada agamanya (Kristian),tapi tiba-tiba hidup dia berubah pada tahun 1968,sewaktu dia berumur 17tahun,Emily rose start mengalami gangguan2 mistik, paling worst bila dia start tak kenal diri dia sapa.

Emily rose sering melihat sesuatu yang menakutkan, melihat bayang2 and terasa sering diekori malah mendakwa mendengar suara-suara ghaib yang menganggu fikirannya. Dia juga sering mengalami gangguan tidur sehingga menyebabkan lebam kelihatan di sekeliling matanya. (dasatkan keje syaitan ni).Apabila mendapat rawatan doc, keadaan emily rose semakin teruk.Akhirnya keluarga Emily rose telah mendapatkan khidmat paderi Father Arnold Renz, Pastor Ernst Alt ,setelah family dia merasakan yang emily ni diganggu oleh syaitan.

Beberapa Syaitan/Jin dikatakan telah mengawal emily dah stay kat badan emily. Hal ini di akui apabila Paderi itu telah merakamkan semasa sessi pembuangan syaitan itu di lakukan,terdapat suara2 yg garau dan kononnya mencabar paderi itu mengeluarkan dia dari badan emily....Pandai syaitan memainkan peranan dia kan? mmg dia tak akan main2 untuk menyesatkan manusia, bg meyakinkan konon agama kristian tu betul , bila paderi itu keluarkan salib and baca bible, Syaitan/jin itu buat2 rasa takut dengan Salib/boble tu...oh manis kan, pandai eh ko syaitan....

Ada satu keadaan kononnya, ada seorang makcik yang tahu Emily rose ni di rasuk so bila diberikan holly water pada Emily rose, emily rose taknak minum air tu,Emily rose jugak enggan lalu atau tengok gambar tuhan dia sendiri iaitu jesus. oh!sangat hebat lakonan ko syaitan.

Emily rose mati pada 1 Julai 1976. Dia dikatakan telah meramalkan bahawa dia akan terpisah daripada roh² jahat tersebut pada tarikh tersebut.Emily rose mati dengan berat badan 68lbs, ni kerana sesama hayatnya emily rose ni mmg tak akan makan seperti manusia biasa, dia hanya makan bnda2 kotor termasuk serangga2. Terdapat 67 luka dekat badan dia semasa kematian dia sebab menjalani upacara nak buang Syaitan durjana tu,Senang cerita memang banyak gila luka dekat badan dia,tulang dia pon sama,,betapa seksanya emily rose ni.tengok keadaan mata dia yang lebam, penyebab dia mati adalah kerana dia kekurangan air dalam badan,

 


Setelah kematian Emily Rose, Paderi yang membuat upacara pembuangan roh keatas Emily telah didakwa atas kematian Emily rose ni. semasa perbicaraan Peguambela telah memainkan pita rakaman asal dari proses exorcism tersebut dan ia telah mencipta sejarah sebagai bukti yang pertama seumpamanya di ketengahkan dalam sebuah perbicaraan. Pita rakaman tersebut juga digunakan dalam filem Emily Rose.

Sebelum perbicaraan tersebut ibubapa Anneliese telah meminta agar kubur Anneliese di gali semula berikutan pesanan yg diterima dari seorang rahib Carmelite dari daerah selatan Bavaria yang menyatakan dia telah mendapat visi yang menunjukkan bahawa mayat Anneliese masih berada dalam keadaan sempurna dan Anneliese adalah seorang malaikat dan utusan. Setelah 2 tahun ditanam, pada 25.2.1978, mayatnya telah digali semula tetapi ibubapa serta paderi² tersebut tidak dibenarkan melihat mayat berkenaan. Mayat tersebut dipindahkan ke dalam sebuah keranda yg lebih baik. Keadaan mayat tersebut tidak pernah didedahkan pihak berkuasa atas sebab² yang tidak dijelaskan.

Pada tahun 2005,2006,semua budak sekolah nak beli beg emily rose ni,,beg tu  berwarna hitam lepastu ada gambar emily rose ataupun beg nightmare before christmas,sebab masa tu movie nightmare before christmas ni famous.konon gotic sangat, smpi nak ikut2..cepat sangat kan terpengaruh..main pakai je eh beg tu tapi taktau sejarah emily rose tu ye?Sebenarnya wajah perempuan muka emo yang terpampang di beg,purse yang korang pakai tu adalah milik seorang gadis yang telah mati kerasukan.

Kesimpulan:

Syaitan/jin ni mmg wujud, diaekor ni akan cuba menyesatkan manusia dengan berbagai cara, salah satunya dalam cerita ni apabila berpura2 takut kepada jesus. sebab ape dia berpura2?sebab shaiton nak buat manusia-manusia ni percaya yang jesus tu adalah tuhan yang sebenar bukan Allah s.w.t.Kenapa shaiton buat macam tu?sebab kalau dia tak takut langsungggg,maka manusia ni akan mencari alternatif lain,iaitu islam,sebab islam adalah agama yang benar sebenar-benarnya.

http://www.youtube.com/watch?v=gpV66RB3u7s

kalo nak dengar rakaman and semasa kerasukkan, sila klik link ni



Arwah Yasmin J Hunwick



Tak pernah rasa jemu

Tuesday, 4 December 2012

Ingat lagi tak kat Ariel Sharon??

Bila berlakunya serangan ke atas GAZA di atas kekejaman Israel bebaru ni, aku terus teringat kat Ariel Sharon, kenal tak siapa dia ni?? cuba ingat balik?/

If tak ingat x pelah, meh aku tuliskan serba sedikit tentang manusia yg pada aku yang sangat tak de perikemanusian ni....Ariel sharon adalah pemimpin Israel sebelum ini, dia adalah manusia yang paling kejam sekali dalam dunia ni,dia membunuh ramai manusia yang tak berdosa,rakyat palestin yang tak berdosa,Sebelum jadi perdana menteri,dia pernah terlibat dalam pembunuhan dan penyembelihan di sabra dan shatila pada tahun 1982.Kejam kan?Apa lagi kekejaman yang dia dah buat?Dia pernah tembak 2orang kanak-kanak palestin dari jarak 10 meter je.Hapa punya haiwan la dia ni.Antara kata-kata si Ariel Sharon pemimpin israel ini adalah
"Saya bersumpah, saya akan bakar setiap bayi dilahirkan di Palestin. Wanita dan kanak-kanak Palestin lebih bahaya berbanding lelaki dewasa. Selagi mereka masih kelihatan, ia menunjukkan generasi itu akan berterusan..."


 

Inilah sumpah janji Ariel Sharon pada 1956. Daripada ucapannya ini, tahulah kita kenapa Israel sehingga hari ini sengaja sasarkan roketnya ke arah penempatan padat di Palestin. Tujuannya jelas, mahu menunaikan sumpah Ariel Sharon. Menghapuskan pewaris di bumi Palestin.

Bagi Israel, ancaman kanak-kanak Palestin lebih bahaya berbanding pemuda dewasa. Betapa tidak, di usia masih muda, kanak-kanak Palestin sudah ramai mampu menghafal al-Quran. Perkara ini menjadi momok luar biasa menakutkan Israel. Mereka menilai kanak-kanak generasi penerus perjuangan Palestin yang akan menentang berdirinya negara Zionis Israel.

“Tidak sempurna iman seseorang di antara kalian sehingga ia mencintai saudaranya sebagaimana ia mencintai dirinya sendiri.” (H.R Bukhari dan Muslim).
Tapi sesungguhnya Allah itu maha adil lagi saksama, Allah maha mendengar & melihat apa yang berlaku..Allah menerima doa hamba2nya yang di aniya...Allah maha besar..

Ariel Sharon sekarang ni tengah jadi mayat hidup dekat hospital.Masuk tahun 2012 ni,dah 5 tahun dia koma.Sebelum dia koma,setiausaha peribadai Ariel Sharon mendedahkan segala mimpi yang dialami si Ariel sharon,Setiausaha peribadi dia kata Ariel Sharon kerap dapat mimpi yang sama iaitu Ariel sharon ditangkap oleh penduduk GAZA sebab dendam dengan tindakannya yang menyerang Palestin,dan dalam mimpi tu jugak,Ariel diikat dirantai kaki tangan dan diarak sekeliling GAZA dan di humban dalam api.Ariel Sharon mimpi perkara yang sama sehinggalah dia jatuh koma pada tahun 2006.Subhanallah....



 
skrg ni umur dia dah 83 tahun dan masih koma sehingga hari ini,Allah s.w.t telah memberikan dia separuh hidup separuh mati,dia may b tahu apa jadi sekeliling dia,cuma dia tak boleh nak beriaksi.Seksa kan?Ariel Sharon dirawat di Hospital Hadassah di Jerusalem, Ariel Sharon mengalami luka yang sangat teruk dan luka dia membusuk,badan dia bau macam mayat.Ariel Sharon terpaksa memasuki bilik pembedahan untuk sambung bahagian ususnya yang telah rosak dan merebak ke bahagian lain. Baru sedikit Allah tunjukkan pembalasan atas kekejaman dia selama ni...dulu dia mungkin rasa dia kuat..tapi sekarang sekelip mata Allah tarik segala kekuatan...dia terbaring kaku..semuanya memerlukan bantuan org sekeliling...ya Allah besarnya kuasaMU.....

Berat terkini Ariel Sharon adalah 15 kg dan dia akan segera dipindahkan ke rumahnya di Hashikmim Farm dengan segala alatan perubatan dia.Penderitaan yang dialami Ariel Sharon tak mampu membayar segala kekejaman dan kesakitan yang dia dah buat pada palestin!
Now,anak dia pulak yang mewarisi segala perangai kejahatan bapak dia,iaitu Gilad Sharon,yang mengatakan orang arab semuanya patut dibakar.MasyaAllah..
 
 
Bagi umat Islam, antara sesama Muslim ibarat satu tubuh. Jika satu disakiti, maka yang lain juga menderita. Dan bagi sesama manusia pula, tidak kira bangsa dan agama, jika ada nilai kemanusiaan yang tulen, derita orang lain, setidaknya ada rasa kasihan terdetik di jiwa

Jadi, sudah tentu menjadi kewajiban kita semua membantu segenap warga Palestin yang ditimpa musibah dan bencana akibat sumpah kerakusan Zionis Israel yang mahu melenyapkan anak-anak Palestin di negara kiblat pertama itu.

Bantuan boleh kita berikan dengan doa yang khusyuk kepada ALLAH, meminta kepada-NYA agar saudara kita diberi kekuatan hati dan sentiasa dalam lindungan-NYA; memberi sumbangan berupa wang dan sokongan moral serta sumbangan lain yang mereka perlukan.