Friday, 30 September 2011

Malam ini malam

aku di tengah malam ini
masih tak mampu lena aku di ulit mimipi
sendiri memandang sepi

aku di tengah malam ini
cuba mencari sesuatu yang mampu aku isi
melihat di sisi 
hanya kawan yang enak menari dalam mimpi

aku di tengah malam ini
melihat di sana melilar lilar di sini
menulis apa aku ingini
bahagiakan hdup ini
mampu lakukan apa yg aku ingini

aku di tengah malam ini
masih menanti 
menanti dan aku terus menanti
bila kah terpejamnya mata ini
fikiran cergas bernyanyi
mengupdate segala yang pastioh aku terleka lagi

aku di tengah malam ini
memikir sesuatu yang aku ketahui
dan aku terpaksa berhenti di sini
aku akan menulis lagi 
itu yang pasti

Thursday, 29 September 2011

Apa yang harus aku pelajaRi

Apa yg harus aku pelajari hari ini?
Tolong hargai diri sendiri
Apa yg harus aku pelajari hari ini?
Tidak akan mudah  lupa diri
Apa yang harus aku pelajari hari ini?
Menghormati kedua ibubapa ketika mereka ada di dunia ini
Apa harus aku pelajari hari ini?
Jangan sekali aku menyombong diri
Apa yg harus aku pelajari hari ini?
sentiasa mendekatkan diriku pada ilahi
Apa yang harus pelajari hari ini?
jadi seorang hamba yang di sayangi
Apa yang harus aku pelajari hari ini?
belajar dari apa yg berlaku di sekeliling diri aku sendiri
apa harus pelajari hari ini?
menerima segala ketentuaan Ilahi
apa yang harus aku belajar hari ini?
buang segala perasaan benci
apa yang harus aku pelajari hari ini?
tidak perlu ada iri hati
apa yg harus aku pelajari hari ini?
sentiasa cuba positivekan diri

huaaaarrgghh aku menguap sendiri
memikir2 apa yg pasti
andai aku sendiri tak mengerti
susah laaa aku nanti

hari ini ? kalo esok, , tulat kau harus yakini
segalanya tiada apa jauh beza seperti apa kau lalui
jika kau begini
begitu
di sana sini
kau pun tercari-cari
sama aku seperti
hihihihihi
sebenarnya tiada apa beza pada hari
asalkan kite tau apa sebabnya kite terjadi
pasti mudah perjalanan ini



Wednesday, 28 September 2011

JanGan Mewah sanGat yeRRr

kenapa ek aku buat tittle mcm tu,kenapa ek??knp??sbb aku nk share ckit laaa ni..bila abis ramadhan ni,pesta mkanan pun b'mula laaa, jemputan rumah terbuka ni boleh di katakan setiap hari ada, murah rezeki kan bg org yg menjamu org ramai ni...tp kembali smula pd niat...if niat nk nunjuk2 yg depa ni kayo n mmpu buat smpi membazir, rezeki terbuang mcm tu jerkkk......huhuhuhu.....beruntung kan Malaysia ni still aman makmur sentosa....cuba kalo kite dok kat africa sana :( tak ler segemuk skrg ni...alhamdulillah...tp masalhnya org skrg ni x tau nk b'yukur (oopsss!kalo bukan awk,sorry ea) ni sy cite pd org yg x reti nk b'syukur....kdg2 termasuk laa aku ni...sntiasa nk merunggut2,sedangkan dah terlalu bnyak nikmat Allah bagi tapi still x beringat :(( , jadinya sama2 laaa kite beringat ea...saling mengingati....

16/9 hari ni cuti laaa, PM umumkan cuti untuk 1 malaysia....so hari ni fmly aku pun amik kesempatan untuk buat rumah terbuka..jemputan di jangkakan dalam 2000 org tp lebih kot sebab makanan tak cukup...tp alhamdulillah laaaa makanan tu dapat dihabiskan dari dok membazir....oooo kepenatan tatkala itu amat dirasai.....esok nyer lak turn mero wat rumah terbuka.....huaaaaaaa......setiap hari penuh ngan jadual makan free ajer....alhamdulillah...sian gak kat pewut ni keakadang....lotih nk dok prosess makanan....




sweet kan mereka berdua , yg ujung tu mun on...dok selit2..malu katenya

happy noe liyang,mentang ade org tersyg d cc

hehehhe...eisya jeling seyh...

tetamu ni dtg saat akhir,pastu ngaruk x de makanan....bujek retis ler tu..hehe

so tak banyak laaa pic aku snap ari tu, ni pun ehsan dari hp syidot rani...hehehehe...thanks syidot....



Amirah Nabilah (btul ke ejenyeee ni)


setelah berbulan lama nyer akhir pada 10/9 saya,mimir n syidot rani berjaya sampai ke rumah aizud & june...huhuhuhu..beso dah baby tu.....comey kan :) nasib x mcm aizud....ahiksss....ape pun tahniah pada mereka berdua...lengkap sedikit kehidupan ngan hadirnya si kocik itu....



dua2 Comey tak...keh3

Ngan mok cik syidot rani..lg comey kan?

Saturday, 24 September 2011

AnDamaN anD KolekSi si BunGa: HaRi bff Di suNtik KumBanG

last week my bff dah bertunang...alhamdulillah semuanya berjalan lancar...hahahaha..funny giler laaa...bff aku tu tak behave langsung...slum...http://shopping-murah2in1.blogspot.com/

Sunday, 18 September 2011

Heeeyaaaaa....saLam hari minggU

Mcm biasa laaa,bukan everyday leR aku nk jengoK blog aku ni...bnyk aku nk tulis..nak luahkan ape yg terpendam kat sanubari aku...kah3...ayat tk hingat....tp tis week bz beno laaaa...Jumaat cuti....salam st Malaysia yaaa....time ngah cuti begini..memandangkan bulan syawal tak abis lagi..maka berpusu2 org wat majlis rumah terbuka....baguslaaa kan....bersedekahlah kiranya,tp jgn laaa smpi membazir2....so fmly aku pun x ketinggalan leR wat rumah terbuka ni...Hehehehe......esok nyer rumah mero lak....makan jer laaa time2 syawal ni...kite still kaya dengan makanan....teringat negara2 yg sukar mendapat makanan .....sian mereka :( pic semua tu later laaaaa,aku upload k... Alhamdulillah juga aku bersyukur,sbb projek bisnes aku dah berjalan cikit2 dah....even tak leR meletopsss mana...tp permintaan banyak sngt....alhamdulillah Allah member aku rezeki ini....actually bnyak lagi yg velum aku update....mcm aku cakap laaaa,sbuk kunon mengalahkan Obama je lagaknya....aciittttt.....smga Allah trus memberikan aku rezeki yg halal dan berharap projek yg aku nak jalankan ini Akan success....insyaAllah.... Ok laaaa....aku nk chau chin chau ahhhh...nk continue jahit....keh3....mcm hebat beno bunyinya....padahal....lalallalalalalala

Thursday, 15 September 2011

Lagi lagi uang,uang,uang

Uang tu sama erti dengan duit yer daaakk??di akui leR duet ni menjadi st kepentingan Untuk zaman Skrg??x kan zaman Skrg jer??dulu??hehehe...ehiksss ehokssss....meh aku jawapkan,sndiri tnya..sendiri jawab...alaaaa sapa2 yang fikiran yg adventure cikit msti Ada terselit gak persoalan mcm ni...abis kalo x pk soalan mcm ni...x adventure laaa...mmmmm..zzzzzz...dah2....bukan Itu yg aku nk bg tau....just nak share jer...tiba2...ms aku dok kat Dapur tadi....aku terpk kan hal ni....betapa uang ni mampu melakukan ape jer...walaupun x b'nyawa....mngapa terlalu hbat ek smpi cam tu sekali...x bernyawa tp mcm b'kuasa lak dia..uh u uh...... Sbb duet mnusia snggup mencuri Sbb duet mnusia snggup berbunuh Sbb duet gak mnusia ni alpa Sbb duet mnusia sombong dan takbur Sbb duet mnusia ingkar Sbb duet mnusia snggup memutuskan persaudaraan Sbb duet maruah mudah tergadai Sbb duet mnusia menngis Sbb duet mnusia menipu Sbb duet mnusia snggup memukul Sbb duet mnusia mudah lupa Sbb duet manusia sengsara Sbb duet mnusia lupa jalan kehidupan sebenarnya Sbb duit mnusia lupa mana datangnya Dan banyak lagi............ Namun setiap orang mempunyai pandangan nya....mugkin x sama dengan aku...mugkin lg bernas... Aku bukan sapa2...aku Cuba luahkan sesuatu yg tercetus dalam hati aku....perrghhhhhh! Mcm sasterawan....Keh3 Keburukkan may b lagi banyak Dari kebaikkan....redhalah dengan apa yg telah Allah kurniakan.. Hidup bukan Kekal di dunia Akhirat yang utama Biar tak banyak Wang ringgit Namun hati sentiasa senang dan tenang mengingatinya... InsyaAllah

Wednesday, 14 September 2011

TegaR or taK tEgaR beGiNi beGitu mungkiN

Aduhai......bagaimana leR begini mau menjadi blogger yang tegar...akakakaka.....memanjang bz ajer gamaknya...uhuiiiii....Mau share cerita pelbagai pun tk ksampaian...bukan cerita cinta...mlm ni nyer leR xcited mau post pic smua...ayayayaiiiiiiii.....pen drive lak p tinggal kat office..napa kiKin.....napa??? Kesimpulan nyer amat mudah...Allah yg mngatur segalanya...ade kebaikkannya....hihihi....x pe leR , esok2 Kalu umur pnjang bole leR merapu aku berbagai.... Tadi ms aku dlm kete,tiba2 aku bernyanyi riang lagu2 ms aku kecik2 dl...lg2 tu kan smuanya my mum yg ajar....oh gosssshhh!! I misss so much tat moment..... Ok...ok....kat sini aku tulis antara lirik lagu yg kecik2 dl jd penghibur aku.. Kupu-kupu bole tak aku Menjadi kupu Menemani mu Terbang kite ke sana sini Mencari bunGa menghisap madu Berhari2 tidak berhenti Mencari bunGa yang wangi Kupu2 boleh tak aku Menjadi kupu Menemani mu Pada aku lg ni macam agak sedih gak laaa...meruntun jiwa..keh3... Ms first my mum ajar lagu ni Aku membayangkan diri aku ni sebagai kupu2 Tu yg emosi berbagai Poyoossssssssss time tu Ahikssssss Seriously aku rindu zaman2 tu Berkepit ngan Mak jer Mak I love u so much Thanks jg sy sehingga sy dewasa

Thursday, 1 September 2011

Pending aiiii ai aiiiii

Huaaaaaa...Bnyak perkara yang aku nak post tergendala...aduhaiiii...help me!!! Di sebabkan ape yer...of cos laaa keje......lg pun idea aku datang tuk create blog ni, ms tu di bulan Ramadhan...so aku pun dengan gedixnya buat laa blog ni...tp faham laa kan masa agak terhad di bulan Ramadhan ni....aku hrp pas ni aku tk lengah2 nk buat blog yg gedix mengedik ni...tak elok kan wat keje sekerat jalan(Mak aku slalu pesan bnda ni)...ngeeeee...orait..c u next ya(bujet artis..hehehe)....Tataaa...adiossss...